Direktlänk till inlägg 5 juni 2014

Inlagd igen...

Av L - 5 juni 2014 06:05

 

Jodå, blev inlagd igen-den här gången på infektionsavdelningen. 

Fick träffa en annan läkare än han som opererade mej igår.Han är bekymrad över svullnaden på ryggen, så han har beställt ny MR så tar dom beslut efter det.Som jag förstått det finns det 3 alternativ:

 

1.Att det inte är så allvarligt, då räcker det med antibiotika. 

 

2.Att dom öppnar såret igen, tar odling på bakterierna för att ta reda på vad det beror på och sen sköljer bort dom.Det här är det mest troliga för dom misstänker också att det kan läcka ryggmärgsvätska och dom vill se vartifrån och varför, och det ser man inte på röntgen.

Det här är ju inte kul men om man tar alt 1 är det inte säkert att antibiotikan tar där den ska och då blir jag bättre ett tag och sen sämre.Bakterierna kan då sätta sej på skruvarna vilket leder till alt 3.

 

3.Ta ut skruvarna.Det skulle tydligen vara ok att plocka ut dom eftersom staget är inbakat i flisorna från höften som dom tog så behövs inte skruvarna.

Man blir ju lite fascinerad över hur det funkar ;)

 

Det här var ju inte vad jag tänkt mej, inte alls och det blev några krokodiltårar när dom sa att jag skulle läggas in igår och opereras idag.Samtidigt är det väldigt skönt att dom tar det på allvar.

Blev satt på fasta inatt fast jag inte ens röntgats än, läkaren sa även att det kan ta flera dagar innan op blir av.Det är inte akut men dom ville ha mej här för koll på feber osv.

 

Nu ska jag ta tag i dagen...Å göra vadå förresten?! ;)

 
 
Emma

Emma

5 juni 2014 10:05

Men OJ vilket otur du har nu! Skönt på ett sätt att du blir taget på allvar och blir inlagd, men himla tråkigt att ligga där igen när man nyligen fått komma hem. Jag minns när jag skulle opereras så ville jag verkligen inte läggas in för att jag så "nyligen" legat inne efter ridolyckan. Och då var det 2,5 år senare :)
Hoppas på det bästa och håll oss uppdaterade om du orkar. Väldigt intressant att läsa om olika människors upplevelse i samband med dessa operationer.
Ta hand om dig! Kram

http://vagenfram.wordpress.com

L

6 juni 2014 06:04

Jaaa, är nog fortfarande lite chockad över det här.Ingen höjdare att ligga här men om några timmar är jag nog tacksam att vara här och vara bland människor som vet hur dom ska hjälpa mej :)
Efter det här hoppas jag verkligen att jag slipper ligga inne igen! Ska försöka uppdatera :) kram

 
Sara Emma

Sara Emma

5 juni 2014 11:17

Å nej! Stackare! Det låter inget kul alls :( Men bra som sagt att dom tar det på allvar och kollar upp dig ordentligt. Hoppas allt går bra, kram!

http://ryggresan.bloggplatsen.se

L

6 juni 2014 06:06

Näää, inget vidare men hoppas på det bästa nu.kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av L - 31 oktober 2016 19:49

Hörni, det verkar som att det är dags. Dags att få ett slags avslut.   Det har gått 2,5 år sedan senaste operationen av ryggen.Och visst, det har blivit mycket bättre än det var då, och bättre än det var innan steloperationen. Men det verkar ...

Av L - 6 oktober 2016 18:27

Som ni märker hänger jag inte här så ofta...   Om man ska gå direkt på en ryggrapport så är den skaplig, i torsdags var första (och hittills enda) smärtfria dagen på nästan 3 månader. Jag tror inte att jag har så mycket mindre ont nu, men jag h...

Av L - 23 augusti 2016 18:09


Hej! Vad fort sommar och semester gick, men relativt snart har vi semester igen så jag ska inte klaga :)   Har lite saker jag vill ta upp i dagens inlägg,så nu kör vi.   -Semestern var utmärkt, hann och orkade med ungefär vad jag hade hoppa...

Av L - 13 juli 2016 07:33

  Dags för en liten rapportering om hur det går för mej nu :) Jag kom in på utbildningen jag sökte till hösten!Såå himla nöjd. Nu vet jag att jag kommer in på utbildningar jag är intresserad av-jag skrev högskoleprovet i höstas för att öka chan...

Av L - 2 juli 2016 06:23

Nu har det gått 2 veckor sedan jag cyklade. Det har varit två veckor med smärta varje dag.Inte sån där smärta som gör att man måste ligga ner, mer molande i bakgrunden för att hugga till ibland. Men den har funnits där hela tiden.   Min sjukskr...

Ovido - Quiz & Flashcards